8 Mayıs 2010 Cumartesi

GÖĞÜS KASI YAPMA

Göğüs kasları belkide vücudun en hızlı kuvvetlenen kas gurubudur. İri ve dolgun bir göğüs kafesinin, kişinin özgüveni üzerindeki olumlu etkisi tartışılmaz olsa gerek. Özellikle bayanlardan aldığım istekler üzerine göğüs toparlama, hacim kazandırma ve sıkılaştırma hareketlerine değinmek istiyorum. Toparlanma ve sıkılaştırmanın etkisiyle göğüsler daha dik, diri ve formda görüneceklerdir.




NOT: Göğüs kası hareketleri yaparken, ellerin tutuş açıklığı omuz genişliğinden daha dar ise, göğüs kaslarının iç kısımları, daha geniş ise, dış ve yan kısımları daha etkili çalışır.

GÖĞÜS SIKILAŞTIRMA
4 hafta boyunca, göğüs kaslarını kuvvetlendirmek ve toparlamak için bu hareketleri yapınız. Antrenmandan sonraki 30 dk. içerisinde, kas onarımını hızlandırmak ve göğüslere hacim kazandırmak için mutlaka 50 gr.lık bir whey proteini takviyesi kullanmaya özen gösteriniz. Eğer bütçeniz müsait değilse, 200 gr. fıstık ezmesi tüketmeniz de bu etkiyi gösterecektir.

1. ve 2. haftalar: Her egzersizden 1 veya 2 set, 6–8 tekrar

3. ve 4. haftalar: 2 veya 3 set, 6–8 tekrar





3. NOKTALI ŞINAV ÇEKME

şınav çekme

şınav çekme hareketi






1) Elleriniz üzerine yüz üstü uzanın, ayak parmaklarınızın üzerinde durun. Bir ayağınızı diğerinin üstünde tutun.
2) Gözleriniz karşıda olacak şekilde sadece göğsünüzü indirin fakat yere koymayın.
3) Bir saniye bu pozisyonda bekledikten sonra tekrar yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün.



GÖĞÜSTEN AÇIP KAPAMA

göğüs toparlama dambıl hareketi

göğüs iç kasları dambıl hareketleri








1) İki elinizle dambılları alıp sırtüstü uzanın. Dambılları yukarıda birleştirip göz hizanızda tutun. Dizlerinizi büküp 90 derece kıvırın ki beliniz sehpaya deysin.

2) Yavaşça dambılları iki yana doğru açıp tekrar yavaşça kapatın. Başlama pozisyonuna dödüğünüzde göğüs kaslarınızı iyice sıkın.



YOGA TOPU ÜZERİNDE ŞINAV ÇEKME

şınav çekmek göğüs kasları












1) Standart şınav pozisyonu alın fakat ayaklarınız yere koymak yerine kaval kemiklerinizi topa yaslayın. Kollarınız ve sırtınız düz olsun.
2) Gözleriniz karşıda olacak şekilde sadece göğsünüzü indirin fakat yere koymayın.
3) Bir saniye bu pozisyonda bekledikten sonra tekrar yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün.




DAMBILLARLA AŞAĞI MEĞİLLİ PRES

dambıl hareketleri meme büyütür














1) İki elinizle dambılları alıp aşağı meğilli sehpaya uzanın. Dambılları göğüs hizanızda tutup, ayaklarınızın kilitlenmiş olduğundan emin olun.

2) Yavaşça, dambılları tek tek kaldırıp indirin. İndirirken düşmelerine izin vermeyin, kontrollü bir çalışma yapmaya özen gösterin.

NOT: Aşağı meğilli sehpada pres yapmak, göğüs kaslarının alt bölümlerine hacim kazandırır, daha dolgun ve diri görünmelerine sebebiyet verir.




KABLOLUDA ÖNDE BULUŞTURMA

GÖĞÜS SIKILAŞTIRMA Mit dem Kaan Brustmuskel Workout zu einer muskulöseren Brust. In unserer Trainings-Serie stellen wir Ihnen Workouts für verschiedene Ziele vor. Unter anderem zeigen wir Ihnen, welches Brustmuskel Workout das Beste ist, um noch muskulöser und männlicher zu werden









seksi göğüs kasları













1) Kablolu Sisteme alttan teklik kelepçe takarak, denge için bir adım öne atın. Bacaklar omuz aralığı kadar açık olsun.

2) Dirseğinizi bükmeden ve kalçanızı oynatmadan, ellerinizi göz hizanızda birleştirin. İki saniye göğüs kaslarınızı sıkın.
3) Yavaşça ellerinizi yeniden başlangıç pozisyonunuza döndürün.


NOT: Kabloluda önde buluşturma hareketi, göğüs kaslarının iç kısımlarını çalıştırdığı için, göğüs sıkılaştırmada ve sarkmaları önlemede en iyi egzersiz şeklidir. Alttan yukarı getirdiğinizde ise göğüs üstleri öncelikli çalışacaktır. VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!





Kaan Berberoğlu
Olimpik Milli Yüzücü



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder