22 Nisan 2010 Perşembe

BALDIR ERiTME HAREKETLERi

Bayanlar çizmelere, yüksek topuklu ayakkabılara bayılıyor, bu sanırım hiç değişmeyen bir moda. Ne uzun etekleri, ne mini kıyafetleri çizmesiz olmuyor! Bu yıl 2010 da farklı bir moda var. İnce tayt veya kalın çoraplar ile çizme giymek gençler arasında oldukça popülerleşti. Seksi bacakların estetikliğini ortaya koyan bu moda özellikle hafta sonlarının vazgeçilmezi gibi görünüyor. Birde çizmeler daha uzun ve daha ince gösteriyorlar. Üstelik birçok araştırma, çizmelerin kadınları duygusal olarak etkilediğini, vücut dilini değiştirdiğini gösteriyor. Özellikle şık bir çizme giyen kadının kendisine güveni artıyor… tabii bacakları etkileyici ise! Gelin, çekici bacakların sırlarına ve 15 dakikalık evde / ofiste baldır eritme inceltme hareketlerine beraber bir göz atalım…



DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

KOL KASI TRiSEPS

· Arka kol kasları kol kaslarının 2/3’ünü oluşturur.
· Kollarda sarkmaları düzeltmek için triseps kaslarınızı kuvvetlendirmelisiniz!
· Triseps kası 3 kafadan oluşan kompleks bir kas gurubudur.
· Arka kol kası şiştiğinde ters duran bir at nalını anımsatır.
· Bütün itme hareketlerinde arka kol kasından yararlanırız.
· Belirginleştirmesi en zor olan triseps yan kafasıdır.
· Farklı tutuş şekilleri aynı harekette, etkiyi 3 kafa arasında değiştirebilir.



KOL KASI RESİMLİ HAREKETLER İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

ANTRENMAN SONRASI BESLENME

Aşırı yemek, çok yemek demek, evet… ama doğru besin seçimiyle, bir güne yayılmış olarak çoklu öğünler halinde. En iyi tavsiye, her bir öğünde 15 - 30 gr. protein ile, günlük 6 öğün beslenmek gibi görünüyor. Biraz daha netleştirmek için: bir kilo vücut ağırlığı başına 1 gr. ila 1.8 gr. protein günlük olarak bir sporcunun kas onarımını destekleyip, katabolizma yaratmadan kasları yenilemeyi başaracaktır. Aynı şekilde, antrenman performansını arttırmak için gerekli olan enerjiyi sağlayan ve kas tamiratını hızlandırmak için proteinleri kas hücrelerine ittiren karbonhidratlardan tüketmek gereklidir.

Eğer egzersiz yapan bir sporcuysanız antrenman sonrası beslenme programınızı kas onarımı için en etkili besin seçeneklerinden oluşturmak isteyeceksinizdir. Benim düşünceme göre en etkili 10 besinden oluşan bir liste hazırladım ve nedenlerini de vermeye çalıştım. Dilerseniz bir göz atın ve kendi beslenme programınızda faydalanın.


DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

KALCA ERiTME HAREKETLERi

Kalçalar alt ve üst fibriller diye 2ye ayırmak mümkündür. (Bknz. Resim) Bazı kişiler için günlük hayatlarında yaptıkları hareketler için bu iki kısmın farklı derecelerde zayıf kalması çok doğaldır. Örneğin günlük hayatında çok merdiven çıkan bir kişinin alt popo kasları oldukça şekilliyken poponun bel ile birleştiği noktaya bağlanan üst popo kasları yokmuş gibi görünebilir. Bunun sebebi bu kişinin kalça ittirme hareketini günlük yaşamında hiç kullanmamasına bağlayacağım, ama konumuz bu değil, lafı fazla uzatmak istemiyorum.


KALCA HAREKETLERİ RESİMLİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

15 Nisan 2010 Perşembe

SPORCU DİYETİ: YAĞ YAKICI BESLENME

Definasyon sporcular arasında kasların belirginleşmesi anlamına gelir, bu sebepten dolayı “definasyon diyeti” kasların ve kas liflerinin çizgi çizgi görünür hale gelmesi amacıyla subkutan dokudaki yağ hücrelerini eriterek hacimlerini küçültecek bir beslenme şekli uygulamak olarak algılanabilir. Kas ve kemik erimesi yaratmadan, buna katabolizma da denir, yağ eriten bir diyet programı da diyebiliriz. Aslında gerçek anlamda zayıflama da bu değil midir?


DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

VÜCUTTAN SU ATMAK için

Çoğu zaman etrafımızdaki sporculardan, ne kadar çok kardiyo egzersiz yapsalar da ne kadar definasyon diyetlerine dikkat etseler de alt karın kaslarını belirginleştiremediklerini duyarız. Alt karın bölgesindeki yağların çok inatçı olduğunu duyarız ama bu bölgedeki karın kaslarının üzerini örten subkutan yağlar değil sıvılar olabileceği hiç aklımıza gelmez.


DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

KARIN SIKILAŞTIRMA HAREKETİ

Karın kası hareketlerine geçmeden önce bir konuda anlaşalım. Bu hareketler göbek eritmek için değil! Bu hareketleri yaparak göbeğinizi eritemeyeceğinizi başından anlayın ve zamanınızı boşa harcamayın. Sonradan da istediğinizi elde edemeyince şevkiniz kırılmasın lütfen! Karın kasını geliştirici egzersizler, izole hareketler olduğu için sadece bu kas gurubunu hedef alır ve çok küçük bir bölüm olduğu için çok az miktarda kalori harcamanıza neden olur. Bunun için, göğüs, sırt, bacak ve kollar gibi büyük kas guruplarını ağırlık kaldırarak çalıştırmalısınız. Göbek eritme hareketleri için bu taraftan, yağ yakıcı hareketler içinse bu taraftan buyurun…


DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

2 Nisan 2010 Cuma

GÖĞÜS BÜYÜTÜCÜ HAREKETLER

ÜST GÖĞÜS KASI
YAPMADIĞINIZ EGZERSİZ HAREKETLERİ
BÖLÜM 1


Bugün uzun zamandır yazmak istediğim bir yazı dizisine başlayacağım. “Yapmadığınız Egzersiz Hareketleri” Bu bölümde bilmediğimiz veya her hangi bir sebepten dolayı popülerleşmemiş hareketleri kas guruplarına göre ele almak istiyorum. Bunun içinde genel olarak eksik kalan üst göğüs kası ile başlamayı seçtim.


DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!



.

YAĞ YAKAN HAREKETLER


Yaz neredeyse kapımızda ve hepimiz için biraz yağ yakmak biraz kas yapmak ve mayoları sandıklardan çıkarma vakti geldi geliyor… Yağ yakan hareketler ve güzel bir yağ yakıcı egzersiz programına başlamanın tam zamanı. Ne dersiniz? Her şeyden önce biraz bilgi gerekecek bize! Oysaki özellikle sıcak yaz günlerinin yaklaşmaya başladığı bu günlerde bizleri belki de en çok mutlu edecek şey dümdüz ve gergin bir karın için egzersiz yapıyor olmak. Siz de bu hayali gerçekleştirmek istiyorsanız yağ yakıcı zayıflama hareketlerine beraber bir göz atalım istedim. Bu hareketlerin çoğunu zaten biliyoruz veya bildiğimizi sanıyoruz… fakat vücudumuz üzerinde ne tür bir etki yaptığından haberimiz var mı? Sanmıyorum. Eğer gerçekten bilseydik halen göbeğimizi eritmek için günde 100 adet mekik hareketi yapmaya çalışmazdık, öyle değil mi?



.