17 Mart 2010 Çarşamba

KAS YAPMAK ICIN PROTEIN CESITLERI

“en iyi protein tozu hangisi?” en çok karşılaştığım sorulardan bir tanesi de en iyi protein tozu sorusudur. “En iyi” yakıştırması getirebilmek için bunu genellemeden çok kişiselleştirmek gerekir. Kim için en iyi? Ne için en iyi? Hedeflerin neler ki en iyi arıyorsun? Vb. Aslında her zaman söylediğim gibi, “iyi” göreceli bir kavramdır. Senin için iyi olan bir başkası için kötü olabilir, veya kötü demeyeyim de uygun olmayabilir.



DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

BiLEKLERi GUCLENDiRMEK iCiN NE YAPILIR

Bilekleri güçlendirmek mi istiyorsunuz? İnce bilek problemi mi var? Bilek güreşi için güçlenmek mi istiyorsunuz? Neden olmasın? Bugün bilek ve ön kol kasları hakkında biraz bilgi edinelim ve kısa kollu tişörtler giymeye başlamadan önce bu konulara biraz değinelim… Yaz gelmeden ve havalar ısınmadan önce kol kasları hareketleri yapmak için zamanımız var nasıl olsa!


DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

SPORCU BESLENMESi MiNERALLER

Hepimizin bildiği gibi; yaşayan tüm canlılar birçok sebepten dolayı hayatta kalmak için minerallere ihtiyaç duyarlar. Sadece tek başına magnezyum vücudumuzda 300’den fazla biyokimyasal reaksiyondan sorumludur. Örneğin, protein sentezini destekleyebilmek için kas ve sinir sisteminin işlemesi gibi…

Aynı şekilde krom ve vanadyum kan şekeri ve ensülin seviyelerinin regüle edilmesine yardımcı olurlar. Çinko ve selenyum ise testosteron seviyelerini yükseltmek ve bağışıklık mekanizmasını ayakta tutmak gibi birçok biyolojik fonksiyonun işletilmesine ön ayak olmakla hükümlüdürler.


DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

BRAD PITT VUCUDUNU NASIL HAZIRLADI

Bradd Pitt gibi ünlü aktörler vücutlarını, hazırlandıkları bir rol için tamamıyla değiştirebilmeleriyle meşhurdurlar. Natürel vücut yapısı aslında ince uzun olan Brad Pitt için kas yapmak oldukça zordur. Bu tür ince yapılı kişilerin vücudunun bulunduğu sınıfa ektomorf da denir; düz göğüs yapılı, çok hızlı bir metabolizması olan, kilo almakta zorluk çeken ve kas kütlesini arttırması averaj bir kişiden daha uzun sürebilen bir sınıftır. Kardeşim Kenan da bu sınıfa dâhil olduğundan, çektikleri zorlukları çok iyi bilirim. Vücut yağ yüzdeleri sürekli düşük olduğundan bağışıklık sistemleri kolay yorulur ve hastalanmaları olağandır.


DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

ZAYIFLAMA HATALARI ve YANLISLAR


Kaan Berberoğlu isminde bir arkadaşımız var. Bu arkadaş bir gün karar veriyor ki kilo vermesi lazım. Bakıyor ki, herkes ona “ diyet ve egzersiz yap” diye tavsiyede bulunuyor. Tamam, bir spor salonuna yazılıyor, başlıyor ağırlık çalışmaya… Haftada 3 gün, 1 saat ağırlık çalışıyor. Kollarını kalınlaştıracak. Egzersizden sonra eve geliyor, bir salata hazırlıyor kendisine, diyette ya, yememesi lazım. Kaan’ın bilmediği bir şey var. Egzersizin bitiminden sonra, çalıştırdığı kaslar (veya buna dokular da diyebiliriz) kendilerini yenilemek için, protein (amino asit) arıyorlar; vücudu ise tükenen enerji depolarını doldurmak için karbonhidrat (glikojen) arıyor. Bulabiliyorlar mı? Tabii ki… ama sindirim sisteminde değil, çünkü Kaan’ın midesi boş.