24 Aralık 2009 Perşembe

EN ÇOK KALORİ YAKAN HAREKETLER

“ en çok kalori yakan hareketler”, “en etkili zayıflama hareketleri nelerdir?” veya “en iyi göbek eritme hareketi hangisi?” bu sorularla inanın o kadar çok karşılaşıyorum ki… Bölgesel zayıflama hareketlerini öğrenmek isteyen binlerce insan var. Nasıl reductil zayıflama ilacı mucize yaratmasını istiyorsak, aynı şekilde tek bir hareketin bizi zayıflatmasını diliyoruz sanırım. Fazla zaman almasın, bizi yormasın, en çok kalori yaksın, yağ yakan olsun, kas yapmaya yardımcı olsun, selülit giderici olsun, kalça hareketi olsun, vs. Kulağa imkansız gibi geliyor öyle değil mi? Hayır değil!

Böyle bir egzersiz var, fakat doğru tekniği bilmeden bu karmaşık hareket siz sakatlayabilir, bu yüzden doktorunuza danışmadan denemeyin… Zaten bu sebepten dolayı, senelerce doktorlardan uyarı ve kritik alarak, sanırım unutulma noktasına gelmiş bir egzersiz hareketi. Hareketin ismi bodybuilding çevrelerinde “deadlift” olarak geçse de ben bu harekete “kucak” hareketi ismini vereceğim, çünkü oğlum Tufan 2 yaşına değin, o kadar çok kucağa alınmak istedi ki her seferinde de bu hareketi tekrarlamak zorunda kaldım. Günde belki, abartısız, 50 kez.


DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

8 Aralık 2009 Salı

KALÇA ESTETİĞİ ve POPO SIKILAŞTIRMA HAREKETLERİ

Popo kaldırma hareketleri, popo sıkılaştırma, kalçaları dikleştirme, basenleri eritme… Birçok bayanın (tabi erkeklerinde) hayali kalkık, dışa bombeli selülitsiz bir popo ve sıkılaştırılmış kalçalardır. Estetik olarak çekici kalçalara sahip olmak hepimiz için çok önemli, buna sözüm yok; ama elit bir sporcuysanız popo kasları performansınızı arttırmanıza tahmin edemeyeceğiniz kadar yardımcı olabilir.




DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

ÖDEM NEDEN OLUSUR?

Kadınların en büyük sorunlarından birisi şişkinliktir. Sabah yataktan kalkınca bir de bakarsınız ki, parmaklarınız kaskatıdır. Ellerinizi açıp kapatmakta zorluk çekiyorsunuzdur, yüzünüz gözünüz de şişmiştir. Yahut hiçbir şeyiniz yoktur ama sokağa çıkıp biraz yürüyünce, yüzükler parmaklarınızı sıkmaya başlar. Hele adet dönemi yaklaşınca, ağırlığınız kimi zaman 1-2 kilo, bazen 4-5 kilo artar. Ne yaparsanız yapın, giysilerinizin düğmeleri kapanmaz. Özellikle kadınların çok sık başına gelen bu tatsız olaylar, nedensiz olabileceği gibi, bazen de gayet ciddi sağlık sorunlarına işaret ediyor olabilir..



DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

GLİSEMİK ENDEKS

HIZLI KARBONHİDRATLAR - YAVAŞ KARBONHİDRATLAR

Glisemik endeks, yani GI, tükettiğimiz karbonhidratların kan şekeri değerlerini nasıl etkilediğini ölçen bir değer tablosudur.


* Sinidirim sırasında hızlı emilen karbonhidratlar kana hızla glikoz salgılanmasına yol açarlar, bu yüzden yüksek GI değerine sahiptirler.

* Yavaşça sindirilen karbonhidratlar ise çok daha yavaş glikoz etkileşmesi yaptıklarından, onlara daha düşük bir GI değeri verilmiştir.



DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.

SPORCU BESLENMESİ KARBONHİDRATLAR

Herkesin bildiği bir gerçek var…
Sağlıklı yağlar iyidir.
Protein çok iyidir.
Karbonhidratlar… hmm, tam anlamıyla bir tuzağa dönüşebilirler.

KAS YAPMANIN 3. KANUNU
Belki bilmiyor olabilirsiniz diye söylüyorum, ensülin seviyelerinizi yanlış zamanda uzaya doğru fırlatmak fiziğiniz için kötü bir haberdir. Ne var ki, doğru zamanda ensülini arttırmak kas yapma anlamında büyülü sonuçlar doğurabilir. Spor çevrelerinde bu fenomene “kas yapmanın 3. kanunu” da denir.


GLİSEMİK ENDEKS
Glisemik endeks, yani GI, tükettiğimiz karbonhidratların kan şekeri değerlerini nasıl etkilediğini ölçen bir değer tablosudur.

Ö Sinidirim sırasında hızlı emilen karbonhidratlar kana hızla glikoz salgılanmasına yol açarlar, bu yüzden yüksek GI değerine sahiptirler.

Ö Yavaşça sindirilen karbonhidratlar ise çok daha yavaş glikoz etkileşmesi yaptıklarından, onlara daha düşük bir GI değeri verilmiştir.


DEVAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!


.